July 28, 2011

فیله ماهی با سس سفید


این دستور غذائی خوشمزه  برای کسانی که ماهی دوست دارند وخواستار تنوع در
تهیه خوراکیها با ماهی  هستند ,  خیلی مناسب  است





مواد لازم
فیله ماهی 3 عدد...... نیم کیلو تا 600 گرم
نصف 1 عدد لیمو
 کره برای  چرب کردن قالب 1 قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه دلخواه
پودر فلفل دلمه پاپریکا برای پاشیدن روی ماهی ها  1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای سس سفید
آرد 20 گرم
کره 30 گرم
شیر 250 میلی لیتر
خردل 1 قاشق مرباخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
جعفری 1 قاشق غذاخوری پُر
 کمی پودر فلفل سرخ دلمه 



طرز تهیه
اول ماهی ها را آب لیمو بزنید و بگذارید ده دقیقه بماند
ظرف نسوز قالب را چرب کنید و به ماهیها فلفل سرخ دلمه و نمک فلفل
سیاه بزنید و آنهارا چسبیده به هم در ظرف قالب بچینید


 اول شیر را گرم کنید
برای تهیه سس سفید  از کره مقدار 10 گرم  جدا بگذارید و بقیه
رادر ظرفی ریخته روی حرارت آب کنید و آرد به آن بیفزائید و 
هم بزنید بین 1 تا 2 دقیقه تفت بدهید مواظب باشید نسوزد


شیر گرم را در آن بریزید  و مرتب هم بزنید....معمولاً با شیر گرم
آرد زود باز میشود  و گلوله به وجود نمی آید


بعداز اینکه سس صاف شد قبل از پائین آوردن  پودر فلفل پاپریکا و
فلفل سیاه  و جعفری و خردل را در آن بریزید  نمک آنرا تست کنید


چند بار هم بزنید و حرارت را خاموش کنید...سس آماده است


سس را یکدست روی ماهی ها  بریزید


ده گرم کره را که کنار گذاشته اید  چند قسمت کنید و با فاصله روی سس ها
قرار دهید...قالب را در فر 200 درجه   سانتی گراد به مدت 20 دقیقـــــــــه
بگذارید بپزد


ماهی با سس سفید آماده است




ماهی ها را چهار قسمت برش دهید ...در ظرفی کشیده و برای سرو
آماده کنید                                     نوش جان

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

July 23, 2011

ته چین کدو

 این ته چین کدو  مثل چند تا خوراکی که توی همین سایت موجوده , صد درصد
 تجربه شخصیه ... چند ین بار تهیه و درست شده  و باصطلاح  آزمایش خودش
را پس داده  و مطمئناً خوشمزه است  
  



مواد لازم
کدو 500 گرم
برنج 350 گرم یا دو لیوان پلوپز کاملاً پُر
گوشت چرخ شده بدون چربی 400 گرم
پیاز 300 گرم
سیب زمینی 6 عدد متوسط یا به اندازه ئی که ته قالب را بپوشاند
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری پُر
شوید خشک 2 قاشق غذاخوری
ادویه مخلوط 1 قاشق مرباخوری پُر
نمک  به میزان دلخواه
روغن به مقدار کمی



مواد لازم برای سس روی ته چین
خامه 250 گرم
خامه ترش ....اگر موجود نیست ماست چرب آب گرفته 250 گرم
تخم مرغ 3 عدد


طرز تهیه
پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت بدهید



گوشت چرخ شده را به آن اضافه کنید و خوب با پیاز مخلوط کرده
سر پوش آن را گذاشته و حرارت را کم کنید و بگذارید تا بخار آن
تمام شود و نیز بپزد

سپس ادویه مخلوط اضافه کنید هم بزنید و



رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و هم بزنید


بعد حدود 150 میلی لیتر آب اضافه کنید  و بعد از هم زدن در قابلمه
را بپوشانید و چند دقیقه بگذارید جا بیفتد 



کدو ها را پوست بگیرید  و درسته در ماهیتابه با مقدار کمی روغن سطحی
  سرخ کنید 



بعد آنهارا به شکل ورق  ببرید و آماده بگذارید
در این فاصله برنج را که خیس کرده اید  در آب جوش ریخته و نیم پز
آبکش کنید   


سیب زمینی ها را یا ورق ورق و یا بصورت خلال خرد کنید و شسته
و ته قالب که قبلاً کمی روغن و آب ریخته اید بچینید



برنج آبکش شده را 3 قسمت کنید   و 1 قسمت را روی سیب زمینی ها
بریزید


روی آن کدو های ورق شده را بچینید



شوید خشک روی آن بپاشید


روی آن قسمت دیگر برنج آبکش را بریزید و دوباره شوید خشک بپاشید


تمام مایه گوشت را روی برنج و شوید خوب قسمت کنید
و سپس قسمت سوم برنج آبکش را روی گوشتها بریزید


خامه و خامه ترش یا ماست چرب آبگرفته شده و 3 عدد تخم مرغ را
با هم خوب بزنید  نمک و فلفل در صورت تمایل به آن اضافه کنید



سس خامه را روی ته چین بدهید وخوب قسمت کنید



با ته قاشق  خیلی ملایم کمی از سس خامه را4 یا 5 بار به درون ته چین
 بدهید و بعد قالب را در فر  از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه  به
مدت 25 تا 30 دقیقه  بگذارید بپزد ....چون فرها از نظر حرارت و 
جدید یا قدیمی بودن  با هم متفاوت هستند   ..یکی دوبار سر بزنید و 
وقتی رنگ مطلوب به خودش گرفت  آنرا بیرون بیاورید  


 
ته چین رابرش داده و آنهارا در ظرفی کشیده و برای سرو آماده
کنید با اطمینا ن اینکه  خوشمزه است



نوش جان

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

July 19, 2011

عدس پلو در پلو پز برقی ...با گوشت قلقلی




مواد لازم
برنج 500 گرم
عدس پخته کنسروی 400 گرم
گوشت چرخ کرده کم چربی  300 گرم
پیاز درشت 2 عدد  تا 250 گرم هم برای پیاز داغ و هم گوشت قلقلی
کشمش 100 گرم
ادویه مخلوط  1 قاشق مرباخوری
فلفل و نمک به اندازه دلخواه
روغن  به میزان لازم
زعفران سائیده  نوک قاشق چایخوری و حل شده در کمی آب
رب گوجه فرنگی 1 قاشق مرباخوری
سیب زمینی مقداری برای ته دیگ 
طرز تهیه
برنج را شسته و بگذارید با نمک یکساعت خیس بخورد  و سپس آب آنرا
دور ریخته و برنج را درآب در حال جوش بریزید و قبل از آنکه بپزد آن
را آبکش کنید
سیب زمینی هارا ورق کرده و آنهارا ته دیگ پلوپز برقی بچینید و
قبل از آن کمی آب و روغن ته آن بریزید...بعد روی آن مقداری از
برنج آبکش شده را بریزید 
 


مقداری از عدس کنسروی را روی برنج بریزید و روی آن دوباره برنج
و عدس و تکرارکنید تا همه آنها در دیگ پلوپز جای بگیرند



 زعفران حل شده در آب را با قاشق به روی برنج و عدس بریزید و
در پایان کمی روغن و آب روی آن بدهید  


 

درپلوپز رابسته و درجه آن را به کوتاهترین زمان تنظیم کنید  تا ته
آن نسوزد و بگذارید برنج دم بکشد


درحین پختن پلو...پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید  وبا گوشت
چرخ کرده و ادویه مخلوط و نمک و فلفل در ظرفی ریخته و آنهارا
با هم خوب ورز دهید  



در صورتیکه خمیر گوشت شل بود میتوانید از یک یا دو قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ساده استفاده کنید


خمیر گوشت را تا چند دقیقه  بگذارید خارج از یخچال بماند و  سپس


آن را به صورت گوشت های قلقلی در آورده و در ماهیتابه با مقدار کمی
روغن اول درآنرا بگذارید 2 تا 3 دقیقه  خودش را بگیرد و بعد در آنرا
برداشته و قلقلی ها را سرخ کنید

رب گوجه فرنگی را اضافه کنید  با سه قاشق غذاخوری آب  و هم
بزنید  تا به خورد قلقلی ها برود ...بعد از روی حرارت بردارید

پیاز را با کمی روغن سرخ کنید



کشمش ها را که قبلاً شسته و خشک کرده اید به آن اضافه کنید


اگر هم دوست داشتید نوک قاشق زردچوبه به آن بزنید و یک تفت کوتاه
بدهید وزیرآن را خاموش کنید




پلو را در ظرفی کشیده و با پیاز داغ و گوشتهای قلقلی تزئین بدهید




نوش جان

☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺
♥♥♥♥♥♥