August 29, 2011

کوفته برنجی

این هم لینک ویدئوی کوفته برنجی است که دوسال پیش دریوتیوب آپ لود کرده ام

http://www.youtube.com/user/Iranianfoods?feature=mhum&hl=en#p/a/u/2/-z507WK_haM





مواد لازم برای خمیر کوفته
گوشت چرخ کرده کم چربی 500 گرم
برنج 2 لیوان پلوپز
شوید و جعفری 180 گرم مرزه 20 گرم
ادویه مخلوط 1 قاشق چایخوری
پیاز متوسط 1 عدد رنده و کاملاً آبگرفته شده
نمک به اندازه دلخواه



مواد لازم برای آب گوجه یا سس کوفته
گوجه فرنگی 500 گرم پوست گرفته و خرد شده
پیاز 2 عدد بزرگ خرد شده
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک به میزان دلخواه و در صورت استفاده از قرص سوپ دقت کنید
قرص سوپ گیاهی برای طعم بیشتر  1 عدد


مواد لازم برای مایه میانی کوفته
آلوچه یا آلو بخارا بدون هسته 10 عدد
کشمش پاک و شسته شده 2 قاشق سوپخوری
پیاز کوچک 1 عدد ریز خرد شده
نصف قاشق چایخوری زردچوبه
شکر 1 قاشق چایخوری
طرزتهیه


 آب را جوش بیاورید و برنج را که قبلاً خیس خورده , درآن
بریزید وقبل از اینکه کاملاً نرم شود آبکش کنید و بگذارید حرارتش
را از دست بدهد....تمام مواد خمیر کوفته برنجی را در یک ظرف
بزرگ ریخته  و خیلی خوب و محکم ورز دهید  ..هرچه بیشتر ورز
دهید بهتر است




خمیر راتا نیم ساعت درجای خنک قرار دهید



در این فاصله مایه میانی کوفته را آماده کنید به اینصورت که اول
پیازخرد شده را درروغن سرخ کنید



بعد زردچوبه را به آن اضافه کنید هم بزنید و


بلافاصله کشمش و آلوها را درآن بریزید تفت کوتاهی داده و بگذارید
تا سرد شود



برای آب گوجه یا سس کوفته  اول پیاز خرد شده را در یک قابلمه بزرگ
سرخ کنید 




سپس ادویه را اضافه کنید





گوجه فرنگی و رب گوجه فرنگی را درآن بریزید



قرص سوپ گیاهی را با انگشتان دستتان خرد و آرد کرده و به
گوجه فرنگی اضافه کنید


دو لیتر آب درآن بریزید و یا تعیین کنید که  مقدار آب باید تا نصف
کوفته ها درخود بگیرد...بگذارید با حرارت آهسته درحال جوشیدن
باشد تا زمانیکه کوفته ها آماده شوند...نمک سُس کوفته را بچشید 



خمیر را  10 قسمت  کنید


مخلوط آلو و کشمش را هم به ده قسمت کنید




حالا هرکوفته رابازکرده بصورتیکه یک گودی دروسط خمیر و هرکدام
را با مخلوط آلو و کشمش یعنی یک آلو و مقداری کشمش بریزید 



لبه های آن را به هم برسانید و با فشار دودست خوب به هم بچسبانید


و با کمک دودست از هر طرف به هم محکم کنید


 تا به شکل یک گلوله سفت درآید





وقتی کوفته ها آماده پختن شد یکی یکی با ملاقه بردارید و





و درآب گوجه یا سُس کوفته درحال جوش بگذارید





حرارت خیلی زیاد یا خیلی کم باعث وارفتگی کوفته میشود بنابراین
حرارت اجاق را تنظیم کنید و بگذارید بین 20 تا 25 دقیقه بپزد






کوفته ها پخته شده است آنهارا درظرفی بکشید و برای سرو
آماده کنید.......................نوش جان
☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

****

3 comments:

Parvin said...

vay khodaye man !! ta hala jai be in khoobi va vazehi va ghashangi
dastoor ghazai nadide boodam...
sepasgozaram baraye in hame zahmat.

Parvin said...

vay khodaye man ta hala dastoore Ashpazi be in ghashangi nadide boodam.! sepasgozaram az in hame zahmat.kheili Aali va zibast,

Touba Safaei (SAFA) said...

مرسی دوست عزیز شما لطف دارین
امیدوارم که درست کنید و لذت
ببرید.......